6.GAP YEŞİL İNOVASYON YARIŞMASI PROJELERİ SERGİLENİYOR

GAP Yeşil İnovasyon Yarışması'nın amacı, bölgedeki girişimcilerin ve genç yeteneklerin yeşil inovasyon alanında fikirlerini geliştirmelerini teşvik etmektir. Yarışma, sürdürülebilir tarım, yenilenebilir enerji, su kaynaklarının yönetimi, atık yönetimi, çevre koruma ve benzeri konularda yenilikçi çözümler sunan projelere destek sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca bölgedeki gençlerin, girişimcilerin ve araştırmacıların birbirleriyle işbirliği yapmalarını ve ağ oluşturmalarına imkan oluşturmaktadır. Bölgenin potansiyelini ortaya çıkaran, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve bölgeye katma değer sağlayan projelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunulmuş olur.

6.GAP Yeşil İnovasyon yarışması birçok Kamu Kurumu ve STK’yı bir araya getirerek öğretmenlerin ve geleceğin mucitleri öğrencilerimizin eğitimler almasını, sunumlar yapmasını ve proje metinlerini yazmasını sağlayacaktır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uzman eğitmenlerden bu süreçte sürdürülebilirlik ilkeleri ve uygulamaları, yeşil inovasyon ve çevre dostu teknolojiler, eğitimde sürdürülebilir yaklaşımlar,   atölye çalışmaları ve uygulamalı öğrenme destekleri alacaklardır. Yerli ve milli üretim parolasıyla ülkemizin üreten gençleri GAP Yeşil İnovasyon yarışmasıyla farklarını gösterecekler.

Proje paydaşları arasında Mezopotamya Living Lab, Egebant, Habitat Derneği, Le Zemzem, FLO, Biartech, Viveka ve Genç STEM Derneği yer almaktadır.